Poul Dylmer – med skulpturer af Leif Fogh og Bent Nielsen
Poul Dylmer
var postbud, levede 1928-2014 og boede på Westergårds alle 30. Poul var ikke en mand der brugte sine penge på tant og fjas, han stiftede et uddannelseslegat og købte og placerede skulpturer af Leif Fogh Jacobsen, Vilslev, rundt om i byen. Skulpturer skal være hvor folk kommer, ikke i en park, sagde Poul. Han fik Jørn Bundsgaard Møller til at lave en hjemmeside, kaldet Sydvestnet, hvor det vigtigste indhold var skulpturer i byens rum. De fleste herfra har fundet vej til Byhistorisk Arkivs hjemmeside herunder. Billedet viser Poul Dylmers sidste arbejdsdag som landpost i 1991.
Leif Fogh Jakobsen
Han har mange skulpturer i Bramming, født i 1948 og bosiddende i Vilslev ved Gredstedbro, og havde sin første udstilling i 1970
Han var i 1997 og 99 supervisor ved de to første Stensymposier i Bramming, og er bl.a. repræsenteret på ECCO’s forskningscenter i Tønder, Esbjerg Realskole, Esbjerg Højskole og Universitet i Limerick i Irland. Han har desuden udstillet i Irland (Sligo og Dublin) på Iontas og National Exhib og ses endvidere på boreplatforme forskellige steder i verden. På siden her ses nogle af de LFJ-værker som findes i Bramming.





Bent Nielsen
f. 1951, fra Hovborg, har tre skulpturer i Bramming:
Den ene er placeret foran Bramming bibliotek. Den anden skulptur står opstillet ved Bramming Egnsmuseum på hjørnet af Pederstræde og Thuesvej. ’ Tegn i Sol’, den tredje skulptur, står ved Bramming Boligforenings kontor, Godhåbparken 44. Han skriver følgende om den:
“Jeg har kaldt skulpturen “TEGN I SOL”, som en hyldest til solen, hvis stråler ligesom levendegør granitten, giver fantasi og skaber ny energi til mennesket, en ting vi alle deler lige, rig som fattig, en tanke vi i det daglige nok tænker for lidt på.”



Stensymposierne i Bramming 1997, 1999, 2004
Alle stenene fra symposiet i 2004 blev fra juni 2021 opstillet i Bibliotekshaven. Det skete med en betydelig indsats fra kommunens folk, der sørgede for flytning fra Egnsmuseets park til bibliotekshaven, Den blev på den måde omdannet til en skulpturpark. Senere er der kommet flere skulpturer til.
En nærmere omtale af kunstnerne og deres 24 værker findes i den bog, der blev udgivet efter symposierne, Stensymposierne i Bramming 2004, 1999, 1997. Den findes optrykt på hjemmesiden Bramminginfo:
https://bramminginfo.dk/stensymposier.html
– hvor du finder et samlet overblik over alle sten i afsnit Stenenes skæbne.
Bibliotekshaven









You must be logged in to post a comment.