Mogens Jessing

01MogensJessing_foto

Mogens Jessing er født i Bramming (1953) og bor der stadig, i et hus på Plantagevej der engang var amtets børnehjem. Hans far var pedel på Bakkevejens skole, se maleriet: “Prins”, og hans mor var aktiv socialdemokrat i byrådet hvor hun i mange år var formand for socialudvalget. Han er siden ’73 gift med en jævnaldrende pige fra Bramming, Marianne, f. Johansen,  se portrættet “Min hustru”.

Siden 1977 har han hver dag, næsten da, taget toget til Esbjerg hvor han er ansat hos HK. Hans bysbørn kan glæde sig over at han er blevet i byen og har udsmykket den med vægmalerier: På Viadukten kan man, mens man venter på grønt lys til Storegade, nyde hans Stafet.

Parkerer man ved Egnsmuseet for enden af Pederstræde, hænger hans “Turist”  på gavlen af det sidste hus.  “At trækkes med” er malet i en privat have uden for Bramming. Han har også malet plakater til Kulturnatten i Bramming.

Han har lavet et gavlmaleri ved lyskrydset Storegade/Viadukten –  her har han sammenfattet byens historie. Han kalder det: “Den gule flyver”

Mogens Jessing maler i en nyrealistisk stil, men det er hans verden ikke. Det er et fremmedgjort univers, vi præsenteres for. Ingen ved rigtigt hvor vi skal hen, men der er trusler mange steder, forfaldet lurer. Man kan betragte, hvad kan man mere? Hans syn fremgår af hans selvportræt, men ikke hans temperament og lune. Det er ikke noget tilfælde at hans selv omtaler Palle Nielsen, og tænker, sikkert, på universet i hans Babel.

Mere af Mogens Jessings kunst kan ses her –

Malerier
Portrætter 
Street art
Mogens Jessing har haft mange udstillinger, dette og meget mere kan man se på hans egen hjemmeside: Mogens Jessing