Gerhard Hammel

Grafiker, artdirector, kunstmaler,  m.m. – en kunstner der har levet af sin kreativitet, og ikke blot har haft ”kunst” som hobby.

Gerhard er født i Tyskland, i byen Neustadt bei Coburg i den tyske delstat Bayern. Byen var i lang tid en del af delstaten Thüringen, men blev en del af Bayern efter en folkeafstemning i 1920.

Tysklands deling i 1945 betød at Thüringen blev en del af den sovjetiske zone og Bayern en del af den amerikanske zone. Den vesttyske forfatning blev vedtaget og trådte i kraft den 23. maj 1949. Hermed var Forbundsrepublikken Tyskland (Vesttyskland) oprettet. Sovjetunionens modtræk var at proklamere oprettelsen af Den Tyske Demokratisk Republik, DDR (Østtyskland). Thüringen blev en del af DDR, Bayern af Vesttyskland. Var folkeafstemningen i 1920 faldet anderledes ud ville Gerhard være opvokset i DDR – nu blev han i stedet født i 1948 i det der kort tid efter blev Vesttyskland.

Han har med sin familie boet i Bramming siden 1978 og arbejdet med grafisk design og markedsføring som tegnestuechef og kreativ direktør på reklamebureauer i Esbjerg og senere i sin egen virksomhed i Bramming.

Gerhard har altid beskæftiget sig med grafisk kommunikation.

I mange år blev det til designløsninger og illustrationer i forbindelse med givne opgaver. I 2010 begynder Gerhard som efterlønner at male, hvor tanker og ideer ikke begrænses af kommercielle bånd, men lysten driver værket. Det blev til talrige oliemalerier, akvareller, tegninger og ”klæbebilleder”. Intet er for stort eller småt til at blive afprøvet. På invitationen til en udstilling på Bramming Egnsmuseum  i 2016 kalder Gerhard sin malestil for “Impulsiv spontanisme”. I forbindelse med kulturnatten 2015 fik Gerhard til opgave at lave et gavlmaleri på gavlen af Fich Rasmussens bygning i Pistolstræde og valgte udfordringen med at male direkte på muren – et lyst motiv med blå himmel og drivende skyer.

Gerhard har i tidens løb som kreativ idemand bidraget til mange Bramming virksomheders markedsføring og ofte givet en håndsrækning til byens kultur- og foreningsliv.

For at forklare kunst bruger Gerhard gerne et citat fra Storm P: “Betegnelsen kunst strækker sig lige fra Michelangelo til et spillekort, som forvandles til en kanin”.

Ved at følge link kan ses nogle flere: 

Gerhard Hammel – Impulsiv Spontanisme
Her ses et udsnit af nogle af værkerne.