Fuglsangs postkort

Den største samling postkort

postkort
Ribevej – fra Fuglsangs store samling
Fuglsang
H.C. Fuglsang ved symposiesten ved Birkevangen

Hans Christian Fuglsang er nok mest kendt for at være lærer, og mange husker ham fra dengang han fra Bakkevejens skole sendte elever ud i erhvervspraktik, som det hed dengang. På kulturfronten har han også været aktiv: det var Fuglsang der startede stensymposierne dengang i 1990ernes slutning.

Men gennem alle årene har der været et fænomen, der har præget hans liv: at samle på postkort med Bramming som motiv. I dag kender de færreste til postkort, ingen skriver jo breve mere. Men engang var det et fast ritual, når man var på ferie et sted, så sendte man en hilsen til moster Karen fra det sted man besøgte.

Der er ingen tvivl om af Fuglsang besidder verdens største samling af prospektkort, som det jo hed engang, fra Bramming, han har mange hundrede. Og han har betroet at postkort med motiv fra Brammingulykken 1913 er i speciel høj kurs, økonomisk set. De er lavet af den kendte fotograf C.K. Olesen.

Det er lykkedes Byhistorisk arkiv at låne kopier af Fuglsangs postkort – og et udvalg af dem vil er blevet vist på arkivet i Mødestedet den 24. og 25. oktober 2018 og den 13. og 14. februar 2019, hvor vi havde et foredrag med lysbilleder (eller Powerpoint som det hedder i dag). Fuglsang var til stede, fortalte og lagde nogle af sine postkort frem på bordet.

En række af billederne (87 stk.) har vi lagt ud. 

link: Fuglsangs Postkort